Bestuur en havenmeesters

Het dagelijks bestuur van het ZeeverkennersCentrum Brielsemeer bestaat uit 4 personen: voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze worden ondersteund door de havenmeesters van de beide terreinen welke wij beheren.
Daarnaast is er ook een algemeen bestuur. Deze wordt gevormd door een afgevaardigde welke door de aangesloten groep word benoemd. Het algemeen bestuur bestaat uit 8 leden met daarbij het dagelijks bestuur en de havenmeesters.

De terreinen van ons zeeverkennerscentrum zijn een ideale plek om elkaar te onmoeten, spelen, varen of te kamperen. Zowel jong als oud genieten van de faciliteiten die wij aanbieden. Daarom zorgt het ZVC ervoor dat hiervoor een veilig plek gecreeerd wordt.

Mocht er toch iets voordoen, dan is het ZVC-bestuur of één van de havenmeesters de eerste personen waar je op af stapt om te overleggen. Om iedereen op dit soort momenten een veilig gevoel te geven hanteren wij het VOG-beleid van Scouting Nederland.

Scouting Nederland hanteerd een gedragscode welke wij ook hanteren. Deze kunt U hier downloaden.

Omgeving

In de omgeving van de terreinen kunt U het volgende allemaal doen:

Fietsen:

Het is prima fietsen langs het Brielse Meer: zowel op de zuid- als de noordoever zijn vrije fietspaden aangelegd. De ANWB heeft rondom het Brielse Meer een bewegwijzerde fietsroute uitgezet. De lengte van deze route is 22, 24 of 46 km.

Wandelen:

In het recreatiegebied kunt u uitstekend uit de voeten. Er zijn geen 'pasklare' wandelroutes uitgezet, maar het ontbreekt zeker niet aan wandelpaden. Veelal kunt u vanaf een parkeerplaats op stap gaan. Aardig is het om de stadjes Brielle en Zwartewaal op uw wandeling aan te doen. Vooral Brielle bezit veel historische monumenten en gebouwen. Het VVV-kantoor informeert u graag hierover (tel. 0181- 475475). Als wandelaar of fietser kunt u overigens gebruik maken van het veerpontje, dat vaart tussen Brielle en De Krabbeplaat .

Varen:

Met ca. 400 ha recreatiewater is de Brielse Maas een ideaal oord voor watersporters. Zowel langs de noord- en zuidoever als de bij het eiland Middenplaat en de kleine eilandjes in de Westhoek van het Brielse Meer, liggen vrije aanlegsteigers. Hier kan iedereen die een vaartuig korter dan 16 meter heeft, gedurende de dag afmeren. De maximaal toegestane vaarsnelheid voor een motorboot is 12 km/u.

Meer informatie over het 'Brielse Meer'

Roeiboten zijn te huur bij A. Boertje, Brielse Veerweg 2 te Brielle, tel. 0181-412171.

Surfen:

Natuurlijk kan er ook naar hartelust gesurft worden op het Brielse Meer. Vanaf de vele speel- en ligweiden aan de noord- en zuidoever kan de plank te water gelaten worden. Wel uitkijken dat u niet in het 'vaarwater' van zwemmers en spartelaars en niet te vergeten speedboten verzeild.

Zwemmen:

Zwemmers kunnen in het Brielse Meer uitstekend 'hun slag slaan'. Aangeraden wordt zoveel mogelijk vanaf de zandstrandjes te water te gaan. Deze zijn vooral op de noordoever te vinden. Ondiepe zwemgedeelten worden daar met balken of lijnen van de diepere gedeelten gescheiden. De waterkwaliteit wordt regelmatig gemeten en wordt steeds als 'goed' aangemerkt. Bij elke zwemplaats bevinden zich speel- en ligweiden en openbare toiletten. In de havens van de twee scoutcentra mag, om veiligheidsredenen, niet gezwommen worden.

Welkom

Welkom op de website van ZeeverkennersCentrum 'Brielse Meer'.

Wij hebben 2 terreinen langs het Brielse Meer waar diverse groepen uit Admiraliteit 14 en een groep uit Admiraliteit 6 hun thuishaven hebben. Van hieruit draaien ze met hun waterwerktakken de opkomsten.

Daarnaast hebben de 2 terreinen de beschikking over ruime kampeervelden welke tijdelijk gehuurd kunnen worden ten behoeve van weekend- en zomerkampen. Ook is het mogelijk om het terrein alleen voor een dag te reserveren.

Het Brielse Meer is een afgesloten zeearm waardoor het een toeristisch vaarwater is geworden. Het Brielse Meer is via het water te bereiken door de sluis bij Spijkenisse aan de Oude Maas. In de omgeving is het goed vertoeven; museum, strand en andere uitjes zijn hier goed te organiseren.

Vergaderingen

Het bestuur van het ZVC bestaat uit een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur.
Enkele keren per jaar vergaderen de besturen om de gang van zaken te bespreken.

De vergaderingen van het Algemeen Bestuur zijn voor dit jaar (2019) gepland op:

20 februari  2019 (Schouting Hellevoetsluis "'t Fort")
26 juni        2019 (Scouting Bernisse "de Waterval")
30 oktober  2019 (Scouting Tasmania "de Visserij"haven)

Deze vergaderingen worden bijgewoond door de afgevaardigden van de groepen, welke zijn aagesloten bij het ZVC 'Brielse meer'.
Hierbij is ook een afgevaardigde aanwezig van Admirailteit 14

Daarnaast vergaderd het Dagelijks bestuur ca 2 weken voor de vergadering van het Algemeen Bestuur:

06 februari      2019
12 Juni            2019
16 Oktober      2019

Prijzen

Prijzen voor 2020:

Scouts €2,19 per persoon per dag
Niet scouts €3,72 per persoon per dag
Dagverblijf €0,59 per persoon per dag
Toeristenbelasting €1,24 per persoon per overnachting
Vuilnis €0,49 per persoon per dag
Electriciteit €2,90 per dag
Electriciteit voor wachtschepen €0,25 per Kwh
Boten tot 6 meter €3,52 per dag
Toeslag langer dan 6 meter €0,79 per meter
Wachtschip

€14,15per dag

 

Let op: Dagverblijf is aankomst en vertrek op dezelfde dag zonder overnachting op het terrein !

 
What do you want to do ?
New mail