ZVC Brielse Meer heeft de beschikking over 2 (kampeer)terreinen met een daarbij behorende haven alwaar de boten van de groepen afgemeerd kunnen worden. Deze terreinen worden daarnaast ook gebruikt voor tijdelijke verhuur:
          ZVC 'Oosterland'
          ZVC 'De Visserij'

De tarieven voor het kamperen op een ZVC terrein kunt U hier bekijken.

Wilt U meer informatie of reserveren, neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de omgeving van de terreinen kunt U het volgende allemaal doen:

Fietsen:

Het is prima fietsen langs het Brielse Meer: zowel op de zuid- als de noordoever zijn vrije fietspaden aangelegd. De ANWB heeft rondom het Brielse Meer een bewegwijzerde fietsroute uitgezet. De lengte van deze route is 22, 24 of 46 km.

Wandelen:

In het recreatiegebied kunt u uitstekend uit de voeten. Er zijn geen 'pasklare' wandelroutes uitgezet, maar het ontbreekt zeker niet aan wandelpaden. Veelal kunt u vanaf een parkeerplaats op stap gaan. Aardig is het om de stadjes Brielle en Zwartewaal op uw wandeling aan te doen. Vooral Brielle bezit veel historische monumenten en gebouwen. Het VVV-kantoor informeert u graag hierover (tel. 0181- 475475). Als wandelaar of fietser kunt u overigens gebruik maken van het veerpontje, dat vaart tussen Brielle en De Krabbeplaat .

Varen:

Met ca. 400 ha recreatiewater is de Brielse Maas een ideaal oord voor watersporters. Zowel langs de noord- en zuidoever als de bij het eiland Middenplaat en de kleine eilandjes in de Westhoek van het Brielse Meer, liggen vrije aanlegsteigers. Hier kan iedereen die een vaartuig korter dan 16 meter heeft, gedurende de dag afmeren. De maximaal toegestane vaarsnelheid voor een motorboot is 12 km/u.

Meer informatie over het 'Brielse Meer'

Roeiboten zijn te huur bij A. Boertje, Brielse Veerweg 2 te Brielle, tel. 0181-412171.

Surfen:

Natuurlijk kan er ook naar hartelust gesurft worden op het Brielse Meer. Vanaf de vele speel- en ligweiden aan de noord- en zuidoever kan de plank te water gelaten worden. Wel uitkijken dat u niet in het 'vaarwater' van zwemmers en spartelaars en niet te vergeten speedboten verzeild.

Zwemmen:

Zwemmers kunnen in het Brielse Meer uitstekend 'hun slag slaan'. Aangeraden wordt zoveel mogelijk vanaf de zandstrandjes te water te gaan. Deze zijn vooral op de noordoever te vinden. Ondiepe zwemgedeelten worden daar met balken of lijnen van de diepere gedeelten gescheiden. De waterkwaliteit wordt regelmatig gemeten en wordt steeds als 'goed' aangemerkt. Bij elke zwemplaats bevinden zich speel- en ligweiden en openbare toiletten. In de havens van de twee scoutcentra mag, om veiligheidsredenen, niet gezwommen worden.